Stranice

nedjelja, 31. srpnja 2016.

Domaći sos od jabuka (apple sauce)


Opet ja s brzim i jednostavnim receptom (ako se to tako može nazvati) za sos od jabuka (apple sauce). Dakle ako imate viška domaćih (neprskanih) jabuka čija je sezona upravo počela vrijeme je da napravite ovaj sos.

Toliko je jednostavan, a ima mnogo načina na koje se može iskorisiti. Meni je najdraže pomiješati ga s kakaom u prahu i zrncima te dodati malo rogača. Obožavam takvu kombinaciju mirisa, okusa i teksture.

Sos od jabuka

jabuke
cimet
đumbir u prahu
malo vode

Jabuke isjeckati na sitne komade i staviti u prikladnu posudu. Dodati cimet i đumbir (količine po želji). Moj omjer jest na desetak komada jabuka žličica cimeta i pola žličice đumbira. Staviti malo vode (da jabuke ne zagore) i dinstati ih na laganoj vatri dok ne omekšaju. Na kraju sve zajedno izmiksati štapnim mikserom. Puniti u pripremljene tegle i uživati.


Evo još prijedloga kako iskoristiti sos od jabuka:
1. http://jubistacha.blogspot.com/2016/07/kolac-s-tikvicama.html

2 komentara:

  1. To kupujem inače u DM-u, ali bolje je domaće. Pretpostavljam da mu je ograničen rok trajanja i to samo u frižideru?

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja sam kupovala u DM-u. Ovaj je bez ikakvih dodataka pa ga ja drzim u frizideru otvorenog tri do pet dana. Pretpostavljam da u zatvorenoj i steriliziranoj tegli moze stajati i vani.

    OdgovoriIzbriši