nedjelja, 16. srpnja 2017.

Zdrava špinat pizza



Pri samoj pomisli na pizzu uvijek imam mentalnu sliku pizze iz kolivudskih filmova. Znate ona uvijek ista s kobasama i bez inćuna (posebno naglašeno). Svi se možemo složiti da to ne izgleda, a ni zvuči pretjerano zdravo.

E sada pokušajte zamisliti nešto čime bi se mogli počastiti bez grižnje savjesti. Ne samo to, već sastojci na ovoj pizzi imaju magičnu moć da čine dobro vašem tijelu (hint: Popaj). Stoga da ne duljim, u nastavku slijedi recept :)




Zdrava pizza sa špinatom (bez Popaja ;))
 
Gotova (kupljena tortilla) ili domaći flatbread (kao podloga).
Špinat svježi ili zamrznuti, ovisno o dostupnosti svježeg špinata. Ako imate svježi, malo ga isjeckati i posoliti inače smrznuti špinat odmrznuti, dobro ocijediti i onda ga posoliti.
Mozzarelu ( i nemojte štediti na njoj, jer time gubite na okusu i teksturi).
Sjeckane lješnjake (moj osobni favorit).
Sitno kosani češnjak.

Na pripremljenu podlogu rasporediti špinat, sir, češnjak i lješnjake. Sve zaliti (lagano) s malo maslinovog ulja i peći u vrućoj pećnici na gornjem grijaču (max temperatura) 5-7 minuta.



Nema komentara:

Objavi komentar