petak, 3. studenoga 2017.

Čoko lješnjak zadovoljstvo


Ovaj kolač (ako ga se tako može nazvati) je definitivno kombinacija namirnica koje bih ja mogla jesti do kraja života svaki dan (kad bih samo mogla :)). Kako je moguće da je ta kombinacija baš ona dobitna? Jednostavno, ne mogu se odlučiti što bih prvo izdvojila.

Jeli to tamna čokolada (ona s više od 70% kakaovog udjela) ili tostirani lješnjaci (pazite, ni slučajno preskočiti ovaj korak) ili sve to zajedno stopljeno u savršenstvo okusa i teksture? Teško je opisati onaj osjećaj kada zagrizete i osjetite mekanu i skoro kremastu čokoladu pomiješanu s hrskavim komadima lješnjaka koji mirišu na jesen.

P.S. iako su sastojci za ovu divotu zdravi, nije dobro pretjerivati jer ukupna kalorijska vrijednost nije uopće malena ;)


Čoko lješnjak zadovoljstvo
(link na original: Chocolate Hazelnut Fudge)


340g tamne čokolade (70% ili više kakao udjela)
80ml kokosovog mlijeka
60g maslaca od lješnjaka (ja sam pravila svoj)
2 žlice javorovog sirupa (u originalu idu 4, meni je i ovo bilo dovoljno slatko)
prstohvat soli
1/4 žličice vanilin ekstrakta
100g tostiranih lješnjaka (isjeckanih)

Pomiješati sve zajedno (osim tostiranih lješnjaka). Otopiti na niskoj temperaturi, te dodati 75 g tostiranih lješnjaka. Sve zajedno promiješati i staviti u pripremljenu tepsiju. Po vrhu posuti ostatak tostiranih lješnjaka (25g). Staviti u hladnjak na minimalno 2 sata.


Nema komentara:

Objavi komentar