četvrtak, 3. svibnja 2018.

Super kremasti hummus sa za'atarom


Često radim hummus jer ga obožavam. Još davno sam stavila svoj prvi recept za hummus na blog.

S obzirom da obožavam za'atar odlučila sam napraviti kombinaciju hummusa (koristeći njegovu vlastitu vodu u kojoj sam ga kuhala, popularno zvana aquafaba) i za'atara (začinska mješavina u kojoj se nalaze origano, majčina dušica, sezam i sumak). Za'atar se savršeno slaže s maslinovim uljem, a maslinovo ulje se savršeno slaže s hummusom tako da je ovo ispala jako dobra kombinacija.




Super kremasti hummus sa za'atarom

1 šalica =250ml
100ml aquafabe (tekućine u kojoj se kuhao slanutak, ili iz konzerve)
2 šalice kuhanog slanutka
2 žlice limunovog soka
1 žličica soli
1 žličica za'atara (plus još za serviranje)
1-2 režnja češnjaka
1/4 šalice tahinija
1 žlica maslinovog ulja (plus još za serviranje)

Sve sastojke staviti u mješalicu ili blender i miksati dok se ne dobije kremasta smjesa. Prebaciti u zdjelu za serviranje te posuti za'atarom i maslinovim uljem. Konzumirati uz krekere ili sirovo povrće.


P.S.
hummus čuvajte u staklenoj zdjelici preliven maslinovim uljem par dana u frižideru
ako želite još ideja kako iskoristiti hummus napravite vege snack.

Nema komentara:

Objavi komentar